2015. máj 04.

Keszegh Béla ámokfutása, tudatos törvénysértése

írta: ABRAKA
Keszegh Béla ámokfutása, tudatos törvénysértése

Keszegh mondta: Az emberek ugyan egyre több információjuk van a simlis ügyekről, azonban a következmények rendre elmaradnak.

 

Régóta figyelmeztetem Keszegh Béla (Komenského 10 alatt lakó) komáromi lakost, hogy azok az építkezési munkák , amelyeket még 2004-05 telén elvégeztetett ahhoz szükséges lett volna építkezési engedélyekre. Aki teljes átépítést hajt végre, vagyis falakat bont, falakat helyez át, az összes ablakát kicseréli a nyílásokat sok esetben a méreteit duplájára növeli, komplett gáz, víz, fűtés, villany és kanalizációs munkákat végez, ajtókat cserél, talajokat az a teljes rekonstrukció alá tartozó építkezést hajt végre annak ehhez szüksége van érvényes építkezési engedélyre. Addig nem szabad elvégeztetni, ameddig érvényes építkezési engedély nincs a munkákra kiadva.
Keszegh Béla felesége Moni Simona megvásárolta Bószová Katarínától 627/5 parcelán lévő házrész emeleti részét (Frantiskánov 66/28), ez pontosan le van dokumentálva a szakértői véleményben, az az állapot, ami az eladás pillanatában fennállt. Az Invest Consulting fényképes és szöveges magyarázatot adott a 627/5 parcellán lévő területről, annak pontos állapotáról. Az egész földszint a bejárati résszel együtt megmaradt az eredeti tulajdonosnak. A lépcsőtől felfelé és az emeleti rész csakis MONI Simona tulajdonába került. Keszegh Béla nem tulajdonos, részben sem.
Miután a megvásárolt területet átvette az új tulajdonos Moni, Keszegh Béla, aki se nem volt tulajdonos, se nem volt építkezési vállalkozó, mindenfajta engedélyek nélkül elkezdte azt durva módon átalakítani. Elbontotta az utolsó koaludációs folyamatokban jogerősen jóváhagyott szociális helyiségeket (2) WC, zuhanyzó, kád, fűtés. Az összes ablakot eltávolította (kivéve a tetőablakokat), a konyha és a teraszablakokat a duplájára növelte és teljesen újakat rakatott be. A 627/1 és a 627/5 parcellát elválasztó fal mellé, ami vasbeton koszorúra épült, melléfalazott további 20cm vastag falat kb 8x2m-t, semmiféle betonkoszorút alá nem rakatott egyenesen a fagerendákra falazott, aminek az okából az épület statikáját megromlott, alatta a plafon megsüllyedt, berepedezett. az új szociális helyiség falait is egészen máshová tette. A régi kanalizációs csöveket szétverette, a falban hagyta anélkül, hogy le lettek volna előírásszerűen és vízmentesen zárva, malterral, vagy polisztrénnel voltak eltömítve a szétvert PVC csövek, vagy sehogy. Komplett (új) villanyszerelést, víz, gáz, fűtés és kanalizációs munkákat végeztetett el. Megjegyezném semmiféle építkezési felügyelet (stavebny dozor) nem volt, nem is lehetett, mert sem rajzok, sem építkezési engedély nem volt és a mai napig nem is létezik. Törvénysértő módon megtévesztette a gáz, víz és a villanyműveket és az mérőműszereit a mi belegyezésünk nélkül elhelyeztette a mi udvarunkban a 627/6 parcellán, ami sohasem volt az eladás tárgya, nem is az övéké.
Az eltelt évek alatt ezerszer volt szóban és többször írásos formában is figyelmeztetve, hogy, amit csinált az fekete építkezés és ezt a törvény tiltja. Mindig minden megígért, de soha semmit nem tett, hogy ezt a törvénytelenségi állapotot megszüntesse. Miután átalakította mindenfajta engedélyek nélkül az emeleti részt, durva módon belenyúlt az épület statikai állapotába, aminek a következményeképpen az egész plafon ránkszakadhat. 2005 májusában beköltözködtek a feketén átalakított lakásegységbe, gyakorlatilag egy a hivatalosan és jogerősen nem lakható lakásegységbe. Még a mi tulajdonunkban lévő földszinti bejárati területet is átalakították és eltulajdonítottak olyan területeket, amelyekért mi fizetjük a házadót. Szeretném megjegyezni, a lakás nincs jogerősen ellátva lakhatósági bizonylattal. Moni Simona és Keszegh Béla feketén lakik felettünk, sőt be sincsenek ide jelentkezve, a főlakcímük a Komensky utca 10 szám alatt van. Ez is csak azt bizonyítja, hogy egy olyan helyen hivatalosan nem szabadna laknia senkinek, ami jogerősen nincs lakható lakássá nyilvánítva, így be sem lehetnek oda jelentkezve.

 

Ennek ellenére nyugodtan használják ezt a címet, lakcímként és vállalkozási címként. Keszegh Bélát nagyon sokszor figyelmeztettem, hogy türelmünk véges. Senki nem mondhatja ránk, hogy nem voltunk toleránsak, minden sunyiságukat, a slendrián és törvénysértő munkájuk következményeit eltűrtük nekik. Háromszor kiáztattak minket, ebből egy esetben amiatt, hogy a szintén feketén a mi a szomszéd házunkba bevezetett kanalizációs cső eldugult az ő hibájuk miatt, ezért a szennyvíz a nyakunkba ömölve és a szomszéd házrész helyiségeit eláztatva ránk zúdult, amiatt, hogy a falban hagyott, le nem dugaszolt régi kanalizációs csöveken keresztül a szennyvíz más utat talált (fényképekkel mindez dokumentálva van).

Végezetül annyit szeretnék még hozzátenni, hogy többször is felszólítottuk őket írásban is, hogy költözzenek ki a lakhatatlan lakásegységből, legalizáljak az elvégzett munkákat, készítsenek rajzokat, azokat mi is szeretnénk látni és jóváhagyni. Figyelmeztettük, hogy semmilyen törvénysértő állapotot nem hagyunk magunk után. Volt idejük 10 év arra, hogy rendbe rakják azt, amit tudatosan elrontottak. Kérjük, hogy az eredeti állapotba visszahelyezni az elbontott falakat, az esetleges újak alá, amiről szeretnénk előre tudni megfelelő alapozással vasbeton koszorúval áthidaltatni és csak arra szabad falakat húzni. A kanalizációt oda vezettetni, ami a törvények szerint az épülethez tartozik, minden mérőműszert a saját telekre elhelyeztetni. Végezetül az ellopott területet is szeretnénk visszakapni, ami után mi fizetünk házadót.
Kérjük az építkezési hivatal, hogy kötelezze Moni Simonit, hogy azonnal költözzenek ki, egészen addig, ameddig a jogerős dokumentumok nem lesznek kiadva és jogerősen az épület nem lesz lekolaudálva. Tovább ezt a tarthatatlan és tudatos törvénysértő magatartását Moni Simoni és Keszegh Béla részéről nem vagyunk hajlandóak eltűrni.
Ha nem történik semmiféle intézkedés a hivatal részéről, akkor hatósági úton fogunk eljárni. Erről Moni Simonit többször írásos formában is figyelmeztettük. Mivelhogy itt fennáll, hisz a törvénysértő maga Öregkomárom (Komárno) alpolgármestere Keszegh Béla és ő tudomásom szerint az Önök felettese, így csak remélni tudom, hogy az érintettség okán Önök is csakis a törvényekben foglaltak szerint fognak eljárni és nem próbálják megkerülni a törvényeket.
Még egyszer szeretném leszögezni a mostani állapotában az épület lakhatatlan márcsak azért is, mert nincsen saját kanalizációs rendszere, ami egészségügyi aggályokat vethet fel, nincsen külön bejárata, csak egy ellopott területen járnak be és ami a legrosszabb életveszélyes, mert az épület statikája megromlott a túlterhelés és szakszerűtlen munka okán. Ameddig ezek a főokok nem lesznek rendbetéve kérjük, hogy a törvényes keretek között járjanak el a lehető legrövidebb időn belül.
Ránk senki nem mondhatja, hogy nem voltunk toleránsak. Ez a törvénysértés tíz éve áll fenn. Keszegh Béla végig tudott róla, hogy törvénysértés követett el, több százszor személyesen is figyelmeztettem, nem jelentettük fel őket, megtehettük volna. Ennek ellenére nem volt hajlandó a jogsértéseit rendberakni, Így számunkra mára nem maradt semmi más csakis ennek a levélnek a megírása és a további jogi lépésekre, amelyek a törvények ilyen esetben előírnak. Éveken át igyekeztünk a jószomszédi kapcsolatok okán eltűrni, Keszegh Béla sértegetéseit, fenyegető megnyilatkozásait, hazugságait, tétlenségüket. Kérdezem milyen férj az aki tudatosan a saját feleségét törvénysértésbe keveri és azért nem tisztázza őt, nem rendezi a jogtalanságot, mert árthat politikai karrierjének. Az ilyen férjet seggbe kell rúgni. Mi nem lettünk volna tekintettel arra, hogyha jogi útra tereljük az ügyet, akkor nem Keszeghet, hanem Monit kell beperelnünk, akkor már rég megtettük volna. De, miután a Moni alpári stílusban reagált két hónapja a figyelmeztetéseinkre, így nem érezzük magunkra nézve erkölcsi kötelességként, hogy tovább eltűrjük ezt a törvénytelenségi állapotot. De mára betelt a pohár, elég volt a hazudozásaikból, az ígérgetéseikből. Hivatalosan a Komernsky utca 10 alatt laknak, oda vannak bejelentkezve, így van hova átköltözködniük arra az időre, ameddig a szükséges javítások és a törvénytelenségi állapot fennáll. Ha majd jogerősen le lesz a lakásegység kolaudálva, lakhatóvá nyilvánítva, akkor nyugodtam visszaköltözhetnek.

Keszegh Béla kettősmércéje egy példa.  Másik szemében a szálkát keresi, magéban pedig a gerendát sem veszi, nem akarja észrevenni. Keszegh ügyei is le fognak lepleződni, a bili nála is borulni fog, ahogyan lent írja? Okoskodni fontoskodni tud, akárcsak tudatosan törvényt sérteni:

Simlis Keszegh Béla (MélaBéla) – Az évet sok szempontból és sok látószögből lehet értékelni. A NapiG profilját figyelembe véve az alábbi néhány gondolat jutott az eszembe: 2013 Pozitív: Egyre jobban jelen vannak a blogok a napi történésekben. A vélemények sokszínűsége az egyes felületeken és a közösségi oldalakon keresztül is teret kap. Az információ ilyen jellegű megjelenése (bárki indíthat blogot) új helyzet elé állítja a közéletet. Például, az önkormányzatban megjelenő ügyek már könnyebben követhetőek és leleplezhetőek (bj : Keszegh ügye is le fog lepleződni?). Vannak témák, amikor a bili tartalma borul (drága építkezések, meg nem valósított választási ígéretek, stb.), de van, amikor a vélemények sokszínűsége vonul fel egy téma kapcsán (legyen újra forgalom a belvárosban?). Az élő közvetítést is sikerült elindítani, és néhány városrésznek külön facebok csoportja alakult. 2013 Negatív: Az emberek ugyan egyre több információjuk van a simlis ügyekről, azonban a következmények rendre elmaradnak. Újra csak komáromi példákat említve: érvénytelen szerződés alapján kifizetett számlák, szemet szúróan drága, hitelből megvalósított építkezések, SNS-hez közeli ügyvédi iroda, az önkormányzat tudta nélkül módosított szerződés, beadványok elkallódása, interpellációk figyelmen kívül hagyása, határozatok nem teljesítése és akár egy képviselő más helyett is szavazhat. Következmények? Semmi! Az egyik hangadó képviselő már hangosan ki is mondta a valóságot az egyik belső (nem nyilvános ülésen). „Minden csoda 3 napig tart, nem kell vele foglalkozni, úgyis elfelejtik.” 2013 Ráadás: Az év folyamán a komáromi önkormányzatban volt néhány petíciós kezdeményezés, és két alkalommal az érintettek jöttek be tiltakozni az ülésekre transzparensekkel. Szerencsére, egyre többen utasítják el a süket dumát, és emelik fel a hangjukat.

beci

 

 

simlis

ravasz, sunyi

Szólj hozzá